lauantai 1. joulukuuta 2012

28. luku, jossa toivotan sydämellistä joulukuuta!

Nyt on jo joulukuu! Siispä onkin hyvä päätellä kesäisiä KYHejä! Nämä kaksi sydäntä kompastuivat siihen, että unohdin, että KYHit pitäisi paitsi aloittaa, myös päätellä. Ja valitsin aina jonkin isomman neuleen esim. mukaanotettavaksi, ettei vain neulottava loppuisi kesken kaiken. Pääsinpähän käyttämään jämälankoja. 

Punaisessa reunussydämessä on käytetty hyväksi sitä, että ainaoikein-reunus vetää muuten sileäneuleisen sydämen keskiosan kuopalle. Siispä sydän sopii hyvin täytettäväksi. Ohjeen lisäystapaa kannattaa noudattaa, sillä siten lisäykset maastoutuvat kauniisti ainaoikein-neuleen sekaan.

Puikot: 4 mm
Lanka: Novita IsoveliSininen sydän oli varsin pientä piiperrystä, ja neulojan hermoja koitteli ensimmäiselle sinivalkoiselle sydämelle tapahtunut saksityyppinen onnettomuus. Koko projekti meinasi jo lentää roskiin, mutta onneksi olin sinnikäs ja aloitin kokonaan uuden sydämen, tällä kertaa langan vaaleansinisestä osasta. (Lanka on aikoinaan Lidlissä myytyä itseraidoittuvaa sukkalankaa, jossa on erisävyisiä sinisiä raitoja. Raidat näkyvät esimerksi näissä projekteissani.) Tämä uusi sydän näyttää paljon paremmalta kuin se vanha, joka oli aika mörvelö. Saattaa olla, että olin unohtanut neuloa välikerrokset kavennuksien väliin. Täytteenä samaa lankaa.  

Malli: Seamless Heart (rav) by Sarloz/Sara L
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Zettl Sirmione
Koko: leveys 4,5 cm, korkeus 4 cm


Joulukuussa tulen postailemaan useammin, sillä suunnitelmissa on... (lisää tähän rumpujen pärinää)... 1/2-joulukalenteri! Joka toinen päivä julkaisen blogissani käsityö/askartelu -aiheisen vinkin tai ohjeen joulun odotukseen tai ihan muuten vain. Vinkki tai ohje voi olla itsekeksimäni tai  jostain löydetty, inspiroiduttu ja omaan käyttöön sovellettu. Pääpaino on vinkeillä ja ohjeilla, jotka valmistuvat illassa tai parissa. 1/2-joulukalenterin luukut avautuvat parillisina päivinä ennalta määräämättömiin kellonaikoihin (= eli ne voivat avautua heti 00.00 tai sitten 23.59, riippuen siitä, miten viime tippaan kirjoittaja on kirjoittamisen jättänyt).  

PS. Keksin tämän 1/2-blogijoulukalenteri-idean itse (tai siis niin pitkälle itse, kuin kukaan voi joulukalenteri-ideaa sanoa keksineensä), mutta muutama muukin blogimaailmassa on  sen keksinyt.
Katso esim:

Outo lintu linnassa
Tanssivat puikot
Lankaa mutkalle

2 kommenttia:

  1. Heips,
    ihania pikkusydämiä!
    Mun tuplalapaset yhdistyivät muutamalla kerroksella resoria raidoittaen molemmilla langoilla.
    Vinkkinä tekemiseen: ehkä hieman löysemmällä vois tehdä ja ihan hiukan isommat hanskat, niin tuplina toimivat paremmin. Onneksi tyttären kätönen on niiiiin pieni...

    VastaaPoista