lauantai 8. joulukuuta 2012

4. luukku: Tontut narulla


4. luukussa muistamme lapsiperheitä ja muita lasten kanssa touhuavia. Kotonani ei ole vielä koristeltu paljoa, mutta eräs joulukoriste on jo otettu esille, nimittäin alaluokalla tekemäni tonttunaru. Narun voi asettaa koristamaan hyllyjä, oviaukkoja seiniä.  Tonttunaru

Tarvikkeet

- tonttumalli (löydät sen tästä linkistä)
- punaista ja valkoista kartonkia
- lyijykynä, sakset
- värikyniä
- paksuhkoa lankaa
- PVA-liimaa (esim. Eri-Keeper)
1. Jäljennä punaiselle kartongille niin monta tonttua kuin haluat tonttunaruusi. Leikkaa tontut kartongista. Jäljennä valkoiselle kartongille kasvoympyröitä yhtä monta kuin tonttuakin. Leikkaa.

2. Piirrä ja väritä tontuille kengät, vyö ja napit sekä mielesi mukaan muita yksityiskohtia. Piirrä kasvot. Muista punaiset posket.

3. Liimaa kasvot tonttuun.

4. Leikkaa pätkä puuvillanarua (pituus riippuu tonttujen määrästä). Taita tontun kädet ranteen kohdalta. Aseta puuvillanaru taitteen kohdalle ja liimaa taitos kiinni. Tee näin jokaiselle tontulle.  

5. Ripusta tonttunaru näkyvälle paikalle!


Tämä ohje kuuluu Mci:n blogin 1/2-joulukalenteriin, jossa julkaisen joka toinen päivä käsityö/askartelu -aiheisen vinkin tai ohjeen joulun odotukseen tai ihan muuten vain. Voit tehdä ohjeillani niin monta tuotetta kuin haluat ja lahjoittaa niitä ystäville, sukulaisille ja kylänmiehille. Älä kuitenkaan tee tuotteita myyntiin. Lisätietoa 1/2 joulukalenterista löydät tämän kirjoituksen lopusta. 

2 kommenttia:

 1. Moikka! Nää sun jutut on niiiiiiin kivoja, että jos olis askartelijaluonne niin heti alkaisin. Nyt vain ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tässähän ohjeessa on käytetty lankaa! Eikö se mahtaisi innostaa askarteluun?

   Mutta vakavasti puhuen, kalenteriini on tulossa neuleluukkukin, pysy kanavalla!

   Poista