keskiviikko 5. joulukuuta 2012

2. luukku: Paperitilkkukranssi


Tähän sisätilankranssiin voit helposti käyttää korttienteosta ylijääneet pienet palaset. Anna ylijäämäpalojen määrittää värisi tai päätä itse! Minkä värinen on sinun joulusi? Mallikranssissa on punaista ja sekalaisia värejä, mutta kokeile esimerkiksi valkoista maalia ja vaaleita, mustia ja hopeisia koristepapereita.Tarvikkeet:

- n. 29 cm x 29 cm kokoinen tukeva pahvinpala (esimerkin pahvi on A3-kokoisen piirustuspaperilehtiön takapahvi)
- sakset ja mattoveitsi
- hiomapaperia
- askartelumaalia ja sivellin
- ympyrälävistin (Fiskars Squeeze Punch kuvioleikkuri XL, joka tekee 5 cm ympyrän)
- koristepapereita
- kaksipuolista teippiä
- PVA- liimaa (esim. Eri-Keeperiä)

1. Leikkaa pahvista halkaisijaltaan n. 29 cm kokoinen ympyrä. Leikkaa ympyrän sisälle halkaisijaltaan n. 11,5 cm kokoinen pyöreä aukko. Hio reunojen epätasaisuudet.

2. Maalaa pahvi molemmilta puolilta (tai siis vain toinen puolihan kranssista on näkyvissä, mutta molempien puolien maalaaminen antaa viimeistellyn vaikutelman). Anna kuivua.

3. Nyt seuraa hauska osuus! Tutki papereitasi ja lävistä moooonta ympyrää. Kuvan kranssissa on 29 ympyrää, mutta määrä riippuu siitä, miten tiheästi ympyrät sijoitat. Tee ylimääräisiä, jolloin sinun on helppo myös kokeilla erilaisia yhdistelmiä.


4. Suunnittele ympyröidesi järjestys aloittaen sisemmästä kehästä. Jatka sitten ulompaan ympyrään. Jos aika, lapset ja lemmikit sallivat, jätä kranssi näkyvälle paikalle, ja tarkastele  ja kenties muuta järjestystä aina ohi kulkiessasi. Tämä auttaa löytämään parhaan yhdistelmän.


5. Siirrä uloimman kehän ympyrät sivuun esim. tarjottimelle. Muista säilyttää niiden järjestys!

6. Teippaa sisäkehän ympyrän taakse kaksi n. 4 cm pitkää suikaletta kaksipuolista teippiä. Poista teippien suojapaperit ja kiinnitä ympyrä kranssiin siten, että teipit ovat kohtisuorassa ympyrän kehää vasten. Tee samoin toiselle ympyrälle ja kiinnitä se kranssiin, siten että toinen reuna menee hieman edellisen ympyrän alle. Kuvassa on katkoviivalla merkitty ympyröiden takana olevien teippien paikat.
7. Jatka ympyröiden teippaamista koko sisemmälle kehälle. Kun sinulla on muutama ympyrä liimaamatta, tarkista, että ympyrät menevät kauniisti tasan kehälle. Teippaa ulkoreunan ympyrät samalla tavoin. Mallikranssissa sisäkehän ympyrät kulkevat vastapäivään ja ulkokehän ympyrät myötäpäivään, mutta voit itse päättää kulkujärjestyksen tai tyytyä iloiseen sekamelskaan.

8. Jos ympyröiden reunat harottavat, laita niiden alle pieni tippa PVA- liimaa.

9. Helpoiten ripustat kranssin naulan varaan. Voit myös kietoa kranssiin silkkinauhaa ja ripustaa sen nauhasta.

6.12.2012: Kirjoitusta muutettu vaihtamalla kuvat parempiinTämä ohje kuuluu Mci:n blogin 1/2-joulukalenteriin, jossa julkaisen joka toinen päivä käsityö/askartelu -aiheisen vinkin tai ohjeen joulun odotukseen tai ihan muuten vain. Voit tehdä ohjeillani niin monta tuotetta kuin haluat ja lahjoittaa niitä ystäville, sukulaisille ja kylänmiehille. Älä kuitenkaan tee tuotteita myyntiin. Lisätietoa 1/2 joulukalenterista löydät tämän kirjoituksen lopusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti