sunnuntai 2. joulukuuta 2012

1. luukku: Magneettilintu

Jouluista tunnelmaa jääkaapinoveesi tarjoaa lintumagneetti! Tee vaikka useampi pikkujoululahjoiksi tai joulukortin mukaan saajaa ilahduttamaan. Ohjetta voit vapaasti soveltaa omien mieltymystesi ja materiaaliesi mukaan, vaihtaa linnun kissaksi tai vaikka joulukuuseksi. Kun olet saanut magneettisi valmiiksi, bloggaa siitä ja laita linkki tämän viestin kommentteihin, niin ilahdun kovasti!

Magneettilintu


Tarvikkeet:

- lintukuva 
- lyijykynä
- paksua harmaata pahvia 
(a.k.a konepahvi)
- sakset
- mattoveitsi ja leikkuualusta
- hiekkapaperia
- koristepaperia
- akryyli/askartelumaalia ja sivellin
- puikkoliimaa
- PVA-liimaa (esim. Eri-Keeper)
- magneetti
1. Leikkaa lintukuva paperista ja jäljennä se pahville, piirtäen kuvan linjat joka reunasta muutamaa milliä suuremmiksi kuin kuva. 

2. Leikkaa lintu pahvista. Käytä mattoveistä tai saksia, jos ne pystyvät käyttämääsi pahviin.

3. Hio pahvin reunat hiekkapaperilla.

4. Valitse haluamasi koristepaperi (itse käytin paisley-kuvioista mulperipaperia). Jäljennä lintu koristepaperille, tällä kertaa tarkasti saman kokoisena kuin kuvakin.

5. Maalaa konepahvi molemmilta puolilta askartelumaalilla. Väriä valitessasi ota huomioon, että jos koristepaperisi on kovin ohutta, väri tulee kuultamaan koristepaperin läpi. Anna värin kuivua.

6. Liimaa puikkoliimalla koristepaperinen lintu keskelle maalattua konepahvia, niin että reunoille jää tasaisesti tilaa.

7. Liimaa magneetti konepahvin toiselle puolelle PVA-liimalla. Ennen liimausta tarkista, että magneetti tulee oikein päin. (Käyttämissäni magneeteissa on ollut pieni syvennys sillä puolella, johon tulee liima.) Laita magneetti painon alle, kunnes liima on kuivunut.

Kokeile magneettia jääkaapin oveen ja tee vaikka koko parvi!


Tämä ohje kuuluu Mci:n blogin 1/2-joulukalenteriin, jossa julkaisen joka toinen päivä käsityö/askartelu -aiheisen vinkin tai ohjeen joulun odotukseen tai ihan muuten vain. Voit tehdä ohjeillani niin monta tuotetta kuin haluat ja lahjoittaa niitä ystäville, sukulaisille ja kylänmiehille. Älä kuitenkaan tee tuotteita myyntiin. Lisätietoa 1/2 joulukalenterista löydät tämän kirjoituksen lopusta. 

PS. Tulen täydentämään tätä ohjetta paremmalla kuvalla päivänvalossa.

2 kommenttia:

 1. Heips, ihana vinkki! Kuka keksisi tehdä tuollaisia mun lähipiiristä.... :)
  Terkkuja täältä hyisestä Lounais-Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja myös yhtälailla hyiseltä Etelä-Pohjanmaalta!

   Poista