sunnuntai 4. marraskuuta 2012

25. luku, jossa fantasioidaan

Melko pitkän bloggauspaaston syynä on parikymmentä WIPpiäni, joista teen aina vähän tätä ja vähän tuota, eikä mikään edisty valmiiksi asti. Voisinko toivoa, että sitten ne valmistuisivat kaikki yhtä aikaa? Uusi neule/blogikirjoitus joka päivä! Utopia?

Mutta koska uusia neuleita ei ole, niin kerrotaan sitten vanhoista. Pari viikkoa sitten ilahduin, kun Tekstiiliteollisuuden uudistuneilla sivuilla käydessäni huomasin heidän lisänneen neuleohjeitaan. Ja sieltä löytyi mun kaksi pipoa! Siis katsokaa ja ihailkaa: Ufopipo ja  Ketjupipo.

Idea sai alkunsa, kun viime syksynä juuri koulutuksen alussa Tekstiiliteollisuus pyysi luokaltamme erilaisia neuleita lehteensä ja neulekerhoihinsa. Yksi toivomus oli "Fantasianeule mikrovärjätystä teetee Alpakasta sekä ohje langan mikrovärjäykseen". Fantasianeuletta ei tarkemmin määritelty, joten suunnittelin muutaman omaan makuuni vähän erikoisemman pipon, ja lopulta teetee halusi Ufo -ja Ketjupipot talvella pidettyyn neulekerhoonsa. Lisäksi luokaltamme ko. neulekerhoon pääsi myös Sasha-turbaani, jonka suunnitteli ja toteutti Anna-Leena Kirves. Huomatkaa ihanat koristehelmet pisteenä ii:n päälle!


Kumpikin pipo on perusmallinen ja resorireunainen (tehty samalla ohjeella), mutta erikoiseksi lisäksi Ufopipoon on lisätty avaruusolennon antennikorvat ja Ketjupipoon virkataan ympäriinsä ketjusilmukoita. Minulla oli oikein hauskaa, kun saatuani Ufopipon valmiiksi pistin sen päähäni ja kuljeskelin luokkamme käytössä olleissa kahdessa luokkahuoneessa. Aina, kun tulin näköpiiriin, neulekisällitoverieni naamat levisivät hymyyn kuin Hangon keksit!

Ohjeeni langan mikrovärjäykseen
Ufopipo Ravelryssa
Ketjupipo Ravelryssa 


Perjantaina ilmestyi myös uusin teeteen verkkolehti! Siinä oli monta neuletta neulekisällikavereiltani... mitä vielä odotat, mene katsomaan! (Tämä ei ollut maksettu mainos.)

3 kommenttia:

  1. heips, hienot pipot nämäkin! Äimänkäkenä täällä seurailen näitä julkistuksia....
    Terveisiä Pohjanmaalle!

    VastaaPoista
  2. Hih, passeleita halloweenpipoja :D

    VastaaPoista