keskiviikko 17. lokakuuta 2012

24. luku, jossa on terveisiä Kreetalta!

 Äitini täytti vuosia, joten koko kolmen hengen suurperheemme lähti viikoksi Länsi-Kreetalle, Hanian alueelle. Koko reissu meni oikein mukavasti, säätkin suosivat (vain yhtenä päivänä satoi, kuulemma oli kolmas kerta toukokuun jälkeen), ja muutenkin kaikki meni mukavasti ouzoa tai rakia siemaillessa (ouzo = anisviina, raki = paikallinen pontikka).Käsityökannalta retki oli varsin köyhä, menomatkalla lentokoneessakin parilla rivillä aloitetun neuleen purin kotona ja lankakauppaa ei löytynyt. Mutta tässä muutama etäisesti blogin aiheeseen liittyvä kuva:
Jonkun tilkkupeitto tuulettumassa ;)
Viinitilalla vitriiniin oli laitettu "Greek Macedonian Traditional Costume", vaikka mietinkin, että mitähän tekemistä Kreikan Makedonialla on Kreetan kanssa. Ehkä joku viinitilan perheestä oli sieltä kotoisin? Valitettavasti puku lienee rekvisiittakamaa, sillä samassa tilassa oli myös vanhat kangaspuut, jotka olivat hyvin riisuttua mallia ja päälle heitelty viitteellisesti kangastuotteita.Ao. kuvassa roomalaisaikainen mosaiikkilattia.

Lisäksi monessa matkamuistopaikassa oli myytävänä erilaisia sulatuslasisia koristeita. Olisin halunnut ottaa pari kuvaa vinkiksi, mutta en sitten kehdannut. (Pääsin ihan pikkuisen joskus kauan sitten kokeilemaan, ja haluaisin kokeilla kunnolla.) Ostin kuitenkin matkamuistoksi itselleni pienen lasisateenvarjon. Tuota onkin sitten kiva katsella sisätiloissa, kun pihalla sataa räntää vaakasuoraan. Lisäksi mukaan lähti ensi vuoden seinäkalenteri Kreetan maisemista, mutta ei mitä tahansa maisemia, vaan George Meisin kuvaamia, jotka ovat kaukana tavallisista turistirantakuvista!Ja eihän neulojan etelänmatkasta kertova postaus olisi mitään ilman kissaa! Joten tässä blogikissaehdokas nro 4! (Niitä ei ole ollutkaan sitten toukokuun.)

Plussat:

- vaikutti erittäin ystävälliseltä
- hieno poseeraus

Miinukset:

- Finnair, tulli ja vanhempani vastustivat.
- Kissakin olisi varmasti vastustanut, jos olisin yrittänyt viedä sen lämpöiseltä Kreetalta blogikissaksi Suomeen, jossa sisälämpötilakin on alhaisempi kuin Kreetan ulkolämpötila.

2 kommenttia:

  1. Heips, mukava reissu tuntui olleen - itsekin piipahdin lähiseudulla (Kyproksen Pafoksella) pari viikkoa sitten... sielläkin satoi yhtenä päivänä, mikä oli paikallisista kummallista. Lämmin sade ei meitä pohjoisesta tulleita häirinnyt lainkaan....
    Mulla se viikko oli totaalista neulepaastoa - tekee joskus ihan hyvää!

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä neulepaasto tekee hyvää, vaikka olikin harmillista huomata, etteivät ne parikymmentä Ufoa olleet päätelleet itse itseään loman aikana!

    VastaaPoista