tiistai 15. toukokuuta 2012

9. luku, jossa saan kosmisen merkin


Toissatalvena äitini pesi vahingossa kypärämyssynsä pesukoneessa ja se huopui liian pieneksi. Hieman viiveellä neuloin hänelle täksi äitienpäiväksi uuden. (Minulla oli myös oma lehmä ojassa, sillä toivoakseni nyt saan huovutetun myssyn itselleni askartelutarkoituksiin :-P) Myssy ei ole nyt ihan ajankohtainen, mutta kyllä se talvi sieltä taas tulee (masentavaa). Aloitin neuleen Kissojen yö -reissulla, sillä tarvitsin mukavan neuleen, joka ei veisi koko huomiotani.

Lanka on nimeltään Falkgarn Sport, ja löysin sen erään käsityöliikkeen alesta. Lanka oli noin Novitan Isoveljen paksuista, mukavan pehmeää ja pätkävärjäys ei lätäköitynyt rumasti. Tietenkin lanka loppui, kun jäljellä oli tuuman verran. Onneksi Ravelrystä löysin lisää lankaa Pelagialta. Taidan tästä lähin aina langan loppuessa katsoa ensin Pelagian stashin, sillä sain häneltä lisää lankaa viime talvenakin ;).

Ohje on tämä: Knit Medieval Hood Helmet Hat (Rav). Kun olin saanut lisää lankaa, pystyin myös jatkamaan myssyä hieman pidemmäksi. Kun alkuperäinen ohje loppui (kaulalle), vaihdoin suoraan Ambitukseen (Rav), kohtaan, jossa aletaan lisäämään silmukoita kaulan ympärille. Tuntui, että näinhän se oli juuri tarkoitettukin, kun kummassakin oli sama silmukkamäärä, eikä tarvinnut tehdä omia lisäyksiä tai kavennuksia saadakseni silmukat täsmäämään. Kosminen merkki? Jatkoin niin pitkään kuin lankaa riitti, ja onneksi muistin jättää vähän lankaa saumojen ompeluunkin. Alkuperäinen ohje käski virkkaamaan naaman ympärille kiinteitä silmukoita, mutta siihen lankani ei enää riittänyt, sitä nimittäin jäi huimat puoli metriä.

Ohjeen olisi voinut muokata tehtäväksi kuten sukan kantapää, mutta en jaksanut rasittaa aivojani. Myöskään ohjeessa ei ollut erikseen saumanvarasilmukoita, joten nyt päänlaella olevat saumat eivät näytä samalta. En myöskään havainnut lisätä saumanvarasilmukoita kaulusosaan.


Milloin tiedät neuloneesi liikaa koneella? Kun käsinneuloessasi, juuri kun olet lisännyt monta silmukkaa kerralla kappaleen reunoihin, ajattelet "Apua, olen neulonut jo näin paljon, mutta en ole vieläkään laittanut reunaan painoja!"

1 kommentti:

  1. Hieno kypärämyssy! Tuota ohjetta minäkin olen katsellut, mutta saumat tökkii. Pitäisi tosiaan kokeilla sukkatyylillä. =)

    VastaaPoista