perjantai 11. toukokuuta 2012

8. luku, jossa valmistuu UFO


Minulla on katastrofaalinen UFO-tilanne, niitä on yli 20. Onneksi aina välillä jotain sentään valmistuukin.

Vuosi sitten huhtikuussa otin osaa Ravelryn Suomalaisia perinteitä -ryhmän mysteerisukkaKALiin. Alku meni mukavasti pysytellen mukana ohjepalasten julkaisutahdissa, mutta sitten koulukiireet tulivat väliin. Kesä- ja heinäkuussa neulonta-aika menikin sitten KYH:n parissa, joten mysteerisukat ufoutuivat pahasti. Elokuussa sain ne melkein valmiiksi, mutta lanka loppui, ja korvaava oli tietenkin vanhempieni luona. Sitten unohdin koko sukat sinne. Ja sitten seli seli... Vappulomalla otin nämä sukat viimeinkin työn alle ja tein kärkiosan silmukoinnin, eli oli tosi pienestä kiinni tämä.

Oranssi lanka on sipulinkuorilla värjättyä Gjestal Maijaa. Tavoitteenani kasvivärjätessäni on saada niin monta eri väriä kuin mahdollista, joten eihän minulta tietenkään löytynyt enempää kuin 50 g yhtä sävyä. Sipulilangat olivat kuitenkin lähellä toisiaan, ja kun neuloin molempia sukkia yhtä aikaa, pystyin vaihtamaan langan toiseen samalla kerroksella, tuossa kantalapun tienoilla. Tuo väriero on muuten hassu, jossain tietyssä valossa (ja kameran asetuksilla) se erottuu tosi selkeästi, kun taas toisinaan sitä ei näe lainkaan. Keltainen lanka on pietaryrtillä värjättyä, sillä tulee tosi voimakas keltainen, vai mitä?Vaihtaessani ensimmäisen langan kantalapun tienoilla sitä jäi vielä n. 6g, joten ehkä sen takia lanka tosiaankin loppui (ks. kuva) hieman ennen kuin olisin saanut sukat valmiiksi. Sukassahan on lyhennetyillä kerroksilla tehty kärki. Purin neuletta kohtaan, jossa silmukoita aletaan lisäämään jälleen ja vaihdoin langan pietaryrttikeltaiseen. Aika jees ratkaisu tämäkin.


Olen semityytyväinen sukkiin, kirjoneule on aika tiukkaa, mutta menee jalkaan ja pituutta olisi saanut olla hieman enemmän. Mukavaa, että osallistuin tähän, kun en yleensä kirjoneuleita jaksa. Kantapää oli minulle uusi ja erityisesti pidin ohjeessa neuvotusta tavasta poimia silmukat kantalapun reunasta. Aion käyttää sitä myöhemminkin. Alkuperäisessä ohjeessa kirjoneuleeseen on vielä lisätty silmukoita jäljittelemällä erivärisiä kuvioita, mutta taidan jättää nämä tähän, olen niin laiska tekemään kirjonnantapaisia juttuja.

Malli: Suomalainen mysteerisukka (rav) by Jenni Österman
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Gjestal Maija, kasvivärjätty x grammaa

2 kommenttia:

  1. Oi mikä mahtava oranssi! Aivan tajuttoman nätit sukat ja tuo keltainen kärki on ehdottomasti loistava ratkaisu :) Sinulla on muuten ihana tapa otsikoida päivityksesi :) Meikä tykkää <3

    VastaaPoista