tiistai 1. toukokuuta 2012

6. luku, jossa toivotamme riemukasta vapunpäivää!
Lähdin vapuksi vanhempieni luo kotipaikkakunnalleni Pohjanmaalle. Kaiken huipuksi koko vappuviikko on meillä vieläpä etäviikko, joten teen kouluhommia kotoa käsin (en jaloin). Tähän oli tarkoitus laittaa kuva, jossa olisi näkynyt pitkälti aakeeta laakeeta, mutta näin alkukeväästä kaikki on vielä niin harmaanruskeaa, että niistä kuvista tuli kovin masentavan näköisiä. Saatte tyytyä jokimaisemaan sillan varjon kera.
Kun toiset aloittavat vappuna grillauskauden, niin minä aloitin värjäyskauden. Syksyllä keräsin isäni kanssa 1800 grammaa verihelttaseitikkejä, jotka pakastettiin. Nyt ne olivat sulaneet, joten keittelin niistä värjäysliemen ja huomenna aion tehdä itse värjäyksen. Vinkki: älkää yrittäkö keitellä verihelttaseitikkejä sisällä, sillä niiden haju on aika, yhm, voimakas. Itse keittelin grillimökissämme ja tuuletuksesta täytyi pitää ahkerasti huolta.Blogikissaehdokas nro 2

Vanhempieni tietokoneelta löytyi valokuvia, jotka otin joskus tutkiskellessani vanhoja käsitöitäni. Koska blogikissaehdokkaan ei tarvitse olla elävä, esittelen askarteluvinkkinä pahvisen kissan. Ja tämä kissa on vaaaanha. Olen tehnyt sen päivähoidossa ollessani alle 5v. (Tai siis vanhuushan on suhteellista, sanon nyt kaikille, jotka loukkaantuivat luokitellessani 20 vuoden takaisia asioita vanhoiksi.) Koko kissa lienee tehty enimmäkseen päivähoitajan hyvin suurella avustuksella. Kissan jalat on kiinnitetty haaraniiteillä, joten kun kissaa vie sopivasti jotain pintaa pitkin, se näyttää kävelevän. Lapsuudestani muistan, että haaraniittejä käytettiin vähintään joka toisessa askartelussa. Nykyään niillä on kai skräppäyksen myötä jokin hieno nimi, mutta haaraniittejä ne minulle ovat.

1 kommentti:

  1. No kyl mää kauhiasti ihmettelin keneltä sain sen kommentin mutta hiukan aikaa lukiessani mulle alkoi valjeta..... :)
    terveisiä vain Turusta! Näyttöpäivänä nähdään!

    VastaaPoista