sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

3.luku, jossa teen syrjähypyn


Tämä on neuleblogini kolmas postaus, ja teen jo nyt syrjähypyn ruokablogien puolelle. Havaitsin tänään, että kotitonttu ei ollut käynyt kaupassa, ja jääkaapissa oli varsinaisista ruoka-aineista vain purjon vihreä osa. Pakastimesta löytyi pussi itämaisia wokvihanneksia. Ei lihaa, kanaa tai kalaa missään. Onneksi jääkaapissa oli lisäksi currytahnaa ja kalakastiketta. Säilykkeistä löytyi kookosmaito. Niinpä sovelsin omasta päästä itämaisen kasvisliemen.


Itämainen kasvisliemi
nuudelien kera

1 purjon vihreä osa
öljyä
6 tl punaista currytahnaa (keskitulista)
1 ps (450 g) itämaisia wokvihanneksia (pakaste)
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
loraus sitruunamehua
(cayennepippuria, chiliä tms.)

Pese purjo ja suikaloi se. Kuullota purjo ja currytahna öljyssä kattilassa. Lisää jäiset wokvihannekset ja jatka kuullotusta. Lisää kookosmaito, kalakastike ja sitruunamehu. Keitä tovi ja tarkista maku. Jos liemi ei ole tarpeeksi tulista, lisää cayennea tai chiliä. Tarjoa nuudelien tai riisin kera.


Jotta tämä ei kokonaan menisi pelkän ruuan puolelle, niin kuvassa kulhon alla on patalappu, jonka tein kerran punontakurssilla. Se on pujoteltu sisalnarusta ja värjätty kattilassa Dylonin nappiväreillä. Ainakin yksi ohje, jossa on käytetty sormivirkattua matonkudetta, löytyy osoitteesta http://siksaksis.blogspot.com/2011/07/punomista-ja-sormivirkkausta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti