Pitkään haaveiltuani minäkin päätin perustaa oman neuleblogin. Tämä on ollut ajatuksena jo useamman vuoden, varmaan siitä lähtien kun tutustuin blogien ihmeelliseen maailmaan vuoden 2005 kieppeillä. Syntyessäni olin 2 viikkoa myöhässä lasketusta ajasta ja tuo viive näyttää vain kertautuneen vuosien saatossa.
Olen 24-vuotias neulekisälliopiskelija sekä ohjaustoiminnan artesaani vuosimallia 2011. Uuvuttava lista käsityötekniikoistani löytyy tuolta sivupalkista. Blogissani aion kertoa niistä kaikista, mutta pääpaino lienee neuleilla.
Erityisesti sydäntäni lähellä ovat neuleiden lisäksi kaikki muut lankatekniikat ja lankojen värjäys happoväreillä sekä kasviväreillä. Otsikkokuvassani on valikoima kasvivärjättyjä lankojani, joista neuloin resorikaulahuivin.
Viimeisin valmiiksi saatu työni on viereisessä kuvassa neulakinnastekniikalla toteuttamani patalappu. Opin neulakinnastekniikan jo vuosi sitten artesaanikoulutukseni aikana, mutta se ei ottanut tulta alleen ennen kuin nyt. Olin Lahdessa Kissojen yössä, ja pääsin oppimaan tekniikan uudelleen Lankadontin ihmeellisen asiantuntevalla opastuksella. Tuohon patalappuun otin mallia hänen kolmivärisestä pipostaan. Omalaatuisena design-elementtinä lapun keskellä on pyöreä rengas (ei se ole virhe, vaan design-elementti).
Hieno pannulappu! Minua kiinnostaisi oppia kinnasneulatekniikka ja tuollainen taitaisi olla aika hyvä kohde aloittaa. (lapaset näyttää vaikeilta...)
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi patalapun tekoa. Tai jonkin muun yksittäisen tuotteen, esim. pienen pussukan tms. Sellaisen kanssa pääsee hyvin perille tekniikasta ja jos ei kestä katsella omia virheitään, niin patalapun tms. hautaaminen kaapin perälle ei harmita yhtä paljon kuin lapasten ;)
VastaaPoistaNeulakinnastekniikka on siinä mielessä virheystävällinen tekniikka, että perinteisesti kinnastuotteet vanutetaan lopuksi, mikä häivyttää virheet ;)
Hieno patalappu!
VastaaPoista