lauantai 19. lokakuuta 2013

49. luku jossa mennään metsään

Muistatteko vielä   Seafoam Shells -huivini, jonka värjäsin ja neuloin heinäkuussa? Huivi valmistui jo tovi sitten, langat päättelin puoli tovia sitten ja valokuvat otin neljäsosatovia sitten. Koin motivaation puutetta, koska neulottuani huivia hyvän matkaa tyytyväisenä päätin laskea silmukat. Mallissahan neulotaan keskelle kappaletta ja ryhdyttiin sitten ottamaan lisää silmukoita työhön symmetrisesti. Huomasin, että silmukoita oli toisessa reunassa 20 ja toisessa 50*! Siinä vaiheessa teki mieli lasketella junanperänlautoja ja heittää neule autonikkunasta pihalle. Isäkin vain hihitti vieressä. 

*tai sinne päin, saatte kuitenkin idean lukumäärien erosta  Kotiuduttuani matkalta ja hieman rauhoituttuani tutkin asiaa ja huomasin, että ohje sanoi "Neulo keskelle kappaletta ja toista kaavio 2 3 kertaa". Ilmeisesti olen toistanut sen kaavion vain kerran. Nyt, kun tiesin mitä etsiä, näenkin tämän bloggauksen toisesta kuvasta heti, että kuvio on liikaa reunassa. Ettekä te lukijatkaan minua varoittaneet! Vitsi vitsi ;) Heti alusta asti oli selvää, että purkamaanhan en ala, siinä olisi mennyt hukkaan 2 vkon työ. Siispä jatkoin kuviota oikein menneessä reunassa normaalisti ja reunassa, jossa silmukoita oli liikaa, otin enemmän silmukoita työhön kuin ohje vaati. Huivi ei kuitenkaan ehtinyt "tasapainoon" ennen kuin tuli päättelyjen aika, joten päätin antaa olla, tein huivin lopun nurjat ja reikäkerrokset ja päättelin.
Malli: Seafoam Shells by Hélène Rush
Lanka: Novita Maya, happoväreillä värjätty, 145 g
Puikot: 4 mm tai jotain sinne päinEn aio antaa virheen haitata, huivi tulee muutenkin olemaan kaulaan käärittynä, niin ei sitä edes huomaa. Hullu ei huomaa ja viisas ei virka mittään. Huomatkaa muuten, kuinka yo. kuvassa reunuksen vaaleansininen kuultaa violetin alta ja purppurassakin näkyy hieman samaa efektiä. Ohje oli niin mielenkiintoinen, että mieleni tekisi ottaa revanssi. Mutta harvoinpa jaksan toteuttaa samaa ohjetta useampaan kertaan, etenkin, kun löysin uusimmasta Knitter´sistä Points on the Curve -mallin. Niin paljon neuleita, niin vähän aikaa!


3 kommenttia:

  1. Hieno huivi! Ja en kyllä olisi huomannut siinä mitään virhettä jos et olisi kertonut siitä.

    VastaaPoista
  2. Kaunis (en kyllä näe virheitä) :))

    VastaaPoista