lauantai 30. maaliskuuta 2013

39. luku, jossa tapaan monta ihanaista neuleystävää!


Pitkän tauon jälkeen palaan taas asiaan! Minun viime viikonloppuni oli todella ikimuistoinen, lähdin nimittäin Lahden tienoille tapaamaan vanhoja neulekisälliystäviäni. Perjantaina matkustin Anun ja Lauran luo ja lauantaina lankakaupan sulkeuduttua ajelimme lähistöltä vuokratulle mökille. Paikalla oli 10 neulekisälliä ja sunnuntaina myös opettajamme sekä vielä yksi kisälli saapui! Ei huono osanottajatilanne!


Pst! Pitsi ja Palmikossa oli minun XOXO -neuletakistani tehty mallineule näytille! 

Ilta kului neuloen, syöden, neuloen, jutellen, syöden, saunoen, neuloen ja Aikuiset ystäväni -kirjaani täytellen. Kuten nimikin kertoo, niin kirja on kuten ala-asteelta tuttu ystäväkirja, mutta aikuisille. Olin ostanut sen aiemmin Lahdesta ja nyt pyysin kiltisti (eli ilmoitin, että mökiltä ei pääse pois, ennen kuin on siihen kirjoittanut), että kaikki täyttäisivät sen. Kirja sisältää myös hilpeyttä herättävän aikuistestin. Huomasimme porukkamme olevan varsin monipuolista; meistä löytyi sekä ihan vauva että tiukkanutturainen mummo. Ja noiden tasojen välissä oli monta erilaista variaatiota. Olimme yötä mökillä ja sunnuntaina tapaaminen oli -nyyh- ohitse. Itse olin Lahdessa lankakauppiaiden luona vielä maanantaihin, jolloin minunkin oli aika lähteä kotiin. Kova ikävä jäi, ja suunnittelimme jo seuraavaa tapaamista! (Tapaamisessa otin monta kuvaakin, mutta me kaikki arvostamme yksityisyyttämme niin, että saatte tyytyä hedelmäkarkkeihin.)


Linja-autoneuleena minulla oli Joko Knitsin Lina. Sen kanssa pääsi käymään vanhanaikaisesti, kun nappasin mukaan muutamat puikot ja arvoin niistä sitten 3,5 mm kantikkaat puikot käyttöön. (Ajattelin, että koska minulla normaalisti on löysähkönpuoleinen käsiala, niin ohjeen vaatimat 4 mm puikot olisivat liian isot.) Ja se mallitilkkuhan on höpöhöpöjuttu, kuka sitä nyt jaksaisi tehdä. 

Niin sitten kävi, että piposta tuli ihan liian pieni. Kokeilin sitä pienipäiselle Lauralle, ja hänellekin se oli liian pieni. Kotiintultuani kastelin sen ja neulepinta rentoutui hieman. Nyt pipo mahtuisi minulle, jos yhtään tykkäisin piposta, joka ei mene korville. Pitää tiedustella, joska pipo menisi kummini tyttärelle.


Malli: Lina by Johanna of Joko Knits
Lanka: Novita Wool (violetti 720) 37 g 
Puikot: 3,5 mm kantikkaat
Tietenkin suuressa maailmassa retkeillessä jotain piti ostaakin. Pääasiana tietenkin olivat langat  Pitsi & Palmikosta. Viikonlopun aikana A ja L aivopesivät minut ostamaan Sandnesin Alpakka Strompegarn -alpakkasukkalankaa. Ihan itse aivopesin itseni ostamaan Grundlin Hot Socks India -sukkalankaa, Sirdar Snuggly Baby Bamboo DK:ta ja Schachenmayr Cataniaa. Ostokseni olivat aikamoista väriterapiaa! Mutta miksi lankavalmistajilla ja langoilla pitää olla niin vaikeita nimiä?Korunosat ja helmet ovat ilmeisesti äskettäin avatusta Helmien talosta. Kangaskauppa Wexleriltä (Facebook-linkki) tarttui mukaan hitusen jouluista tilkkutyökangasta, johon on painettu neulepintakuvio!
En yleensä juoksentele lehdissä esiintyvien tuotteiden perässä, mutta innokkaana teenjuojana oli ihan pakko hakea Tea for Two -kangasta Eurokankaasta. Näin siitä kuvan maaliskuun Suuressa käsityölehdessä. Siitä tullee kappaverhot keittiöni ikkunaan. Väri on makuuni aika beige ja hahlea, mutta teeaihe korvaa puutteet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti