perjantai 22. helmikuuta 2013

36. luku, jossa odotus palkitaan


Ei, huolimatta otsikosta postaus ei käsittele Veli Sikiötä.

Olen saanut jälleen valmiiksi yhden WIPin! Viime keväänä minun oli tarkoitus neuloa lahjaksi yksinkertainen huivi. Kiirekin oli, joten turvauduin koneneulontaan ja tein mustasta Pallaksesta Kariuksen. Mustaa en käytä juuri koskaan, mutta nyt ei ollut tietoa saajan värimieltymyksistä, joten päädyin siihen. Kävi myös tuuri, sillä lanka sattui olemaan pehmeää ja sileää sorttia, Pallaksen eri erien välillä on nimittäin eroja karheudessa.


Olin juuri silloin hetki sitten ostanut Edie Eckmanin kirjan Around the Corner: Crochet Borders ja sormeni syyhysivät päästä kokeilemaan jotain kirjan ihanista reunuksista. (Aiemmin olen maininnut kirjan täällä ja se ilmestyy keväällä nimellä Virkkaa ja viimeistele -150 koristereunusta ja -kulmaa.) Reunukseen tarvitsin jotain muuta väriä ja päädyin harmaaseen. Tietenkään lankavarastossani ei ollut tietoakaan sopivasta harmaasta, joten ostin 50 g kerän Kauhavan Kangasaitan  Lykke-lankaa. Sain virkattua ensimmäisen, toisen ja yläreunan verran kolmannesta kerroksesta, kun lanka loppui. Siinä vaiheessa loppui jo aikakin, joten luovutin ja huivi UFOutui. 


Muutin sitten tänne peräkylään, ja en löytänyt Lykkeä mistään. Ja joo, Kauhavan Kangasaitalla on verkkokauppa ja sinne olisi täältä vain about 100 km, mutta sinne päin ei ole ollut kulkua noin muuten ja ottaen huomioon, että minulla on muutenkin aika lailla lankoja, niin olen pyrkinyt välttämään sen kaltaisia houkutuksia. Satuin kuitenkin tykkäämään Kauhavan Kangasaitasta Facebookissa, ja heillä oli ystävänpäiväntarjouksena verkkokauppaostokset ilman lähetyskuluja (9 €)! Nyt en enää kyennyt vastustamaan houkutusta, tein tilauksen ja sain Lykkeä. Värierä oli tietenkin eri, mutta onnekkaasti silmäni eivät näe mitään eroa.


Lankaa saatuani huivi valmistui yhdessä illassa. Kulmissa tein reunuksesta omia sovelluksiani. Reunuskirjassa reunusten ohjeet on annettu myös 90 asteen kulmiin, mutta tietenkään huivini kulmat eivät olleet lähelläkään suoria.  

Malli: Karius by Strikkelise ja Border #101 by Edie Eckman
Langat: teetee Pallas 175  g ja Kauhavan Kangasaitta Lykke 67 g
Koukku: 4 mm
Ohutlankakoneen kireys: luultavasti suurin mahdollinen
Koko: 200 cm x 39 cm

Ja tietenkin sen arvaa, etten ostanut ainoastaan yhtä kerää Lykkeä, vaan ostin sitä harmaana, luonnonvalkoisena ja valkoisena, 2 kerää kutakin kesän värjäilyjä ajatellen, kuten myös Karstavillalankaa kasvivärjäykseen. Lisäksi 3,5 mm kulmikkaat puikot ja kassinkahvat. Ja ihan muuten vain Renew Wool -villalankaa, 2 kerää viininpunaista, 1 sinistä ja 1 harmaa. Langassa on 65 % tavallista villaa ja 35 % kierrätettyä villaa, ja lähempää katsoessa huomaakin muuten yksivärisessä langassa poikkeavan värisiä kuituja. Harmaa on hassu väri, sillä luonnossa se vihertää hiukkasen, mutta Kangasaitan nettisivuilla ja omassa kamerassa väri on ihan tavallinen harmaa.


4 kommenttia:

 1. Hyvännäkönen lankakasa ;)

  Miullakin on ollut suunnitteilla samantyyppinen koneneulottu huivi, laitan tän mallin muistiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks!

   Laita samalla koko kirja muistiin, se on täynnä kauniita reunuksia!

   Poista
 2. No mutta! Viime kesän retki oli Tapion kauppaan, ensi kesän ulottukoon Kangasaittan? t. Anu

  VastaaPoista