keskiviikko 20. helmikuuta 2013

35. luku, jossa teen kissakortteja

Minulla on aina vähän omalaatuiset aikataulut, esimerkiksi paljastelen viikko sitten olleen ystävänpäivän kortit vasta nyt. Minulla oli inspiraatio hukassa käsintehtyihin kortteihin, ja niistä parista, jotka sain aikaan, en jaksanut edes ottaa kuvia. Totta kai inspis löytyi heti, kun olin tiputtanut postilaatikkoon nipun kaupasta ostettuja kortteja. Parin henkilön kortit olivat vielä onneksi lähettämättä, niin sain purettua ínspiraation niihin.

Selaillessani askartelutarvikkeitani (pelkille neuloja-ystävilleni selvennän, että paperiaskartelu-stash voi olla yhtä suuri ongelma kuin lanka-stash) löysin jonkin ulkomaalaisen lehden mukana tulleita valmiita kuviollisia korttipohjia. Luonnollisesti valitsin  kissapohjan, joten tässä yhtenä ryhmänä blogikissaehdokas nro 5!

Mustan kissan kuviopaperi on musta, jossa nuo kukkakoukerot ovat samettipintaisia. Huomatkaa myös hopeainen paperi "kolmossivulla". Tämä kortti lähti kummille. Korttipohjien etiketissä oli toteutusehdotus, jossa kissalle oli lisäksi leikattu erilaisesta paperista raidat ja liimattu silmät, mutta mielestäni tämä oli hyvä näin. 

Samettikuvioisesta paperista jäi tietenkin negatiivikuva, joten hyödynsin sen yksiosaiseen korttiin äidille. Vaaleanpunainen paperi on ammoisina aikoina vesiväreillä värjäämääni, ja olen ripotellut siihen pikkuisen suolaa, kuten silkinmaalauksessa tehdään.
Kun olin kerran levittänyt kaikki paperini ympäri yksiötä, niin onnekseni muistin pian olevan mummuni syntymäpäivä. Ja mihinkä sitä hyvää kissakorttipohjaa
vaihtamaan, joten tein kolmannenkin kortin samalla muotilla. Paperi on tällä kertaa luonnonvalkoista, jossa kiiltäviä kultaisia kuvioita. Tähän korttiin yritin kovasti keksiä sopivaa paperia raidoiksi, mutta en löytänyt sopivaa. Kuka olisi arvannut, että kultasävyjäkin on niin monta?
Ja sain minäkin kortteja, muun muassa tämän ihanan (punaisen!) kortin Anulta ja Lauralta. Kortin virkattu sydän on Anun Valentines Heart (rav).


Lopuksi poikkean ystävänpäiväteemasta tällä isäni serkun vauvalle tekemälläni kortilla. Tämä vauvanvaatteet pyykkinarulla -malli on klassikko, mutta luulen, että en ole vielä sitä toteuttanut. Seipäät ovat coctailtikkuja ja lanka kalalankaa. Potkupuku ja ruokalappu moniväristä ääriviivatarraa, jonka olen liimannut erilliselle marmoroidulle paperille ja terästänyt vielä puuväreillä. Liimasin potkupuvun korttiin yläosastaan kaksipuolisella teipillä ja keski -ja alaosistaan 3D-liimatyynyillä. Puvun keskiosassa käytin vielä paksumpia liimatyynyjä kuin alaosassa, niin näyttää, että vaate lepattaa tuulen voimasta narulla. Ruokalappu myös yläosasta kaksipuolisella teipillä ja alaosasta liimatyynyllä kiinnitettynä. Ruohikkoa vihreää paperia ja taivaan sinistä terästin vahaliiduilla. Näin värit eivät mielestäni vaikuta yhtä kovilta kuin pelkät yksiväriset alueet.


5 kommenttia:

  1. Olet aivan monitaituri! Ihania kortteja - kun jaksais innostua askartelusta......
    Mukavaa kevään odotusta! Kissakortti olis mukava saada - myytkö mulle yhden mustan kissan maaliskuussa kun tapaamme - tai oik. kski kun haluan sen tosien pitää itselläni.... minulla kun nyt on se kehrääväkin otus kotona!

    VastaaPoista
  2. Lääh, olen niin kateellinen sun askartelutaidoista!

    VastaaPoista