torstai 7. kesäkuuta 2012

13. luku, jossa olen still alive


Huh, jouduin viettämään pitkän blogihiljaisuuden, kun ensin oli loppurutistus koulussa ja sitten muutin 500 kilometriä takaisin kotipaikkakunnalleni. Vaikka Hamina tuntui oikein mukavalta paikalta, päätin silti muuttaa takaisin synnyinpaikkakunnalleni, sillä täällä on vanhemmat ja kaverit. Vaikka tietenkin nyt jäi ikävä neulekisällikavereitani Kymenlaaksossa. Löysin itselleni asunnon kotipaikkakunnaltani, vanhempieni luokse en enää muuttanut takaisin, syystä, että a) minulle on jo kerääntynyt paljon tavaraa itsekseni asuttujen vuosien aikana ja b) hyvien välien säilyttäminen vanhempiin onnistuu paremmin näin. Olisin halunnut ottaa Haminasta mukaani koko asuntoni (ks. kuva), mutta ei ole tässä uudessakaan asunnossa mitään valittamista, etenkin, kun neliöitä on muutama lisää, mutta vuokra melkein sama. Tänne mahtuu hyvin neulekonekin (vaikka vielä se on vanhempieni luona)!

Koulumme loppui toukokuun viimeisenä päivänä, ja juhlistimme sitä menemällä ravintolaan syömään, minkä jälkeen jaettiin todistukset ja juotiin kahvit. Sinnikkäistä yrityksistämme huolimatta ope ei ollut suostunut jättämään yhtäkään luokalle, vaikka sitä olimme kovasti pyytäneet. Siitä huolimatta lahjoimme open antamalla hänelle risuja ;P Onneksi emme antaneet 'risuja' sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan yksi luokkalaisemme oli muotoillut risuista puun, jonka oksille jokainen oli hommannut jotain pientä kivaa. Minä tein tietenkin opettajasta samanlaisen amigurumin kuin itsestänikin taannoin. (Jos olet ihan uusi blogissani, niin lukaise tämä postaukseni, jossa kerron tarkemmin asiasta.) Parempaa kuvaa ei ole, muistin kuvaamisen vasta amigurumin roikkuessa puussa. Musta lanka Lanettia, harmaa Mini Duettia, valkoinen sisua ja tukka teetee Helmeä. Kuten omassakin amigurumissani, avasin tukkalangan säikeet. Tällä tavoin tukasta tuli hieman kiharaista, ja omaani varten suoristin langan kastelemalla, mutta opella on muutenkin hieman kiharahko tukka, niin tämä sopi oikein hyvin.  Ripustus kännykkäkorunarulla.

Viime kuun lopulla rutistin aikaa tehdä myös synttärikortti merihenkiselle perhetutulle. Kortin kuva on kiiltävää messinginsävyistä lahjapaperia, joka oli muuten hiukka vaikeaa kuvata. Toivottavasti pääsen vielä käyttämään lahjapaperia johonkin muuhunkin askarteluun, se on nimittäin oikein kaunista ja koko kuva on A4:kin isompi. Korttipohja on tavallista sinistä kartonkia, johon olen hieronut kultaista leimasinmustetta. Pisteenä i:n päälle ankkuri ja ruori, jotka tulivat jonkin helmisetin mukana ollessani 10 vuoden kieppeillä.

Lisäksi elämääni kuuluu tällä hetkellä maanantaina aloitettu kevyt kesätyö vanhusten viriketoiminnassa. Päivät kuluvat mm. jutellen, ulkoiluttaen ja muistipeliä pelaten. Tänään illalla pidin kavereille tuparit tarjoten suklaafondueta :P Kaverit toivat niin mukavia tupaantuliaislahjoja, että taidan muuttaa useammin ;) Muutosta ja tällaisista sosiaalisista aktiviteeteista johtuen WIP-tilastoni ei ole vielä räjähtänyt käsiin KYHin merkeissä, sillä olen saanut aloitettua vasta yhden (1) työn. Ärh. Toivoakseni tilanne korjaantuu. Toisaalta, jos nyt lopetan leikin kesken, niin saisin varmaan jonkun epäonnistuneen KYHäilijän lohdutuspalkinnon ;).

2 kommenttia: