keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

71. luku, jossa minulla on suuret luulot Sukka-Finlandiasta

Minulla on nykyään runsaasti töitä, joten minulla ei ole enää niin paljon neuleaikaa, puhumattakaan, että kerkiäisin vielä blogatakin. Joskus jotain vahingossa valmistuukin. Huolimatta ajanpuutteesta päätin suurin suunnitelmin osallistua sukanneulontakilpailu Sukka-Finlandiaan. Viime vuoden Sukka-Finlandiassa sain aikaiseksi ainoastaan lämmittelymallin Keväällä kerran, ja senkin pari kuukautta koko kisan päättymisen jälkeen. Minä vähän vierastan ajatusta, että neuloessa joku muu päättää, miten neulon, enkä saa itse muuttaa ohjetta minulle mieleiseen suuntaan. Onneksi Sukka-Finlandian ohjeissa kaikki rakenteelliset ratkaisut on mietitty niin pitkälle, ettei sooloilulle ole yleensä tarvetta. 



























Malli: Keväällä kerran
Suunnittelija: Lumi Karmitsa
Lanka: teetee Pallas, punainen 87 g, Gjestal Maija, valkoinen.  
Puikot: 2,5 mm
Koko: 38

Tänä vuonna optimistisena alkutavoitteena minulla oli, että saisin jokaisen mallin neulottua kisa-aikana. Sen verran sentään tajusin, että nopeudesta minun on turha yrittääkään kisailla. Suurin suunnitelmin ryhdyin neulomaan lämmittelymallia Elämän virta oranssista Vedosta, mutta se jäi joulukiireiden alle. Lopulta maaliskuusssa purin koko alun, koska Naapurin Jannet tein myöskin oranssista (tai no, korallista) langasta, niin tuumasin, että ehkä yhdet oranssit sukat riittävät. Keskeneräisten töitteni kasakin on niin mittava, että näin pääsin eroon yhdestä puikot vievästä työstä. Mallissahan ei ole mitään vikaa, ja haluan joskus sitä kokeilla, kun henkilökohtainen- ja neuletilanne paremmin sallivat.



Kisan ensimmäinen etappi alkoi loppiaisena, mutta minulla oli siinä kohtaa jotain muuta neulottavaa / elämää, niin aloitin vasta neljä päivää julkaisun jälkeen. Sen jälkeen neuloin sitä tavalliseen tahtiini, mikä osoittautui liian hitaaksi, koska eräänä päivänä huomasin, että nythän minulla on jo kiire. Ensimmäisestä sukasta oli valmiina kantapää ja toisesta varsi. Yritin ottaa loppukirin, ja eräänä päivänä töistä tultuani istahdin heti neulomaan kellon kanssa. Selkä kipeänä (olisi pitänyt levätä ensin) väänsin kiilakavennuksia ja mittasin aikaa. Parin tunnin kuluttua kello ja edistymiseni kertoivat armotta, että ei kannata edes yrittää, kun toinenkin sukka on vielä vaiheessa. Heitin pyyhkeen kehään. Sen jälkeen tyydyin vain seuraamaan muiden kisaa ladun reunalta ja neuloskelemaan Janneja omaan tahtiini. Saatuani sukat pois puikoilta ne vielä unohtuivat sohvan selkänojalle. Päättelin sukat vasta pari päivää kisan päättymisen jälkeen.



Sukissa on lankana korallinvärinen Filcolana Arwetta, joka on nyt todella suosittua. Lanka on ihanansileää merinoa, joka taisi vähän kärsiä pakkasen kuivattamista karheista käsistäni. Sukissa on erikoista se, että kiilakavennukset ovat keskellä jalkapöytää. Aikaisemmin en ole saanut kärjen sulkemista silmukoimalla sujumaan yhtä kauniisti, mutta tällä kertaa se onnistui!




Malli: Naapurin Janne, rav
Suunnittelija: Anna Johanna
Lanka: Arwetta, coral, 66 g. 
Puikot: 2,5 mm
Koko: M

Ps. Minut löytää nykyään myös Instagramista nimimerkillä mci_88



1 kommentti:

  1. Onpas kauniit <3
    Jos etenet joka vuosi kisassa yhden parin pidemmälle kuin edellisenä vuonna, niin jossain kohtaa pääset aikataulussa maaliin :-)

    VastaaPoista