sunnuntai 5. tammikuuta 2014

53. luku, jossa tyhjätään pöytä uutta vuotta varten

Kun muut julkaisevat vanhoja vuoden aikana valmistuneita neuleitaan, niin minä julkaisen jotain ennen julkaisematonta! Nämä työt (tai itse asiassa kasvivärjäykset) ovat olleet kauan Bloggerin luonnoksissa (otsikolla "Bloggaa näistä") odottamassa, että löytäisin sopivan välin tai aasinsillan esitelläkseni ne. Se väli olkoon siis tässä.


Karnaluksista ostamani Bilby  osoittautui sopivaksi kasvivärjäykseen. Ylempi värjäämätön, alempi värjätty verihelttaseitikin jaloilla. Tässä todistetta aronianmarjavärjäysten valonkestosta. Syyskuussa 2012 värjäsin vaaleanruskeanharmaata Viking Vilmaa koristearonian marjoilla. Tämä koetilkku oli 3 kk oikea puoli peitettynä ikkunalla. 
Tetrin sienivärjäyskirjan innoittamana kokeilin kesällä myös langan kylmävärjäystä sienillä ja kokenillilla. Minulla oli edellisistä värjäyksistä vielä poisheittämättä kokenillia ja verihelttaseitikin lakkeja. Ladoin ne lasipurkkiin yhdessä alunalla ja oksaalihapolla esipuretetun Florican kanssa. Suljin tiiviisti ja annoin purkin olla kaksi viikkoa jääkaapissa (tuotti vaikeuksia olla avaamatta mielenkiintoista purkkia ennemmin ;)). Tässä tulos:


Mietin, että väriä olisi saanut varmaan enemmän irrotettua, jos ainekset olisivat olleet vähän kosteampia purkkiin laitettaessa, nyt ne nimittäin olivat jo hetken aikaa kuivuneet jatkotoimenpiteitä odottaessaan. Ensi kerralla sitten.

edit 6.1.-14. kirjoitusta on muutettu lisäämällä linkki syyskuuhun 2012

4 kommenttia:

  1. Kiitos vain kun laitoit mukavan postauksen. Tuo kylmävärjäys on hauskan näköinen. Olen myös kokeillut, mutta pitänyt kuitenkin ihan huoneenlämmössä.

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis värjäystulos! Itsellä vielä kokeilematta tuo kylmävärjäys....

    VastaaPoista
  3. Hei, tulethan kahville kanssani?

    VastaaPoista